Τρόφιμα

Σουκραλόζη

Αν και τις χωρίζει μια μικρή διαφοροποίηση στον χημικό τύπο, η διαφορά της κοινής ζάχαρης με τη σουκραλόζη, είναι πραγματικά μεγάλη.

Τι είναι η σουκραλόζη; Είναι ουσιαστικά ζάχαρη, που στο χημικό της τύπο έχουν αντικατασταθεί τρία υδροξύλια από άτομα χλωρίου (χλωρίωση). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το σώμα μας, να μην τα αναγνωρίζει ως υδατάνθρακες και να μην τα μεταβολίζει.

Το μόριο της σουκραλόζης διαφέρει από το αντίστοιχο της ζάχαρης, μόνο κατά τα 3 άτομα χλωρίου (Cl) που έχουν αντικαταστήσει τα υδροξύλια (OH) της ζάχαρης.

Είναι ασφαλές γλυκαντικό η σουκραλόζη;

Είναι κατάλληλη για όλες τις διατροφικές ομάδες, για παιδιά και εγκύους. Κάθε μέρα κερδίζει έδαφος.

Από το 1999 η σουκραλόζη (Ε955) έχει μπει ελεύθερα στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιομηχανία τροφίμων, ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε φάρμακα, γλυκά και αναψυκτικά, κάνοντάς τα κατάλληλα προς κατανάλωση από ομάδες ανθρώπων που η ζάχαρη είναι απαγορευτική (διαβητικοί, υπέρβαροι, αθλητές κλπ.), αλλά και όποιον θέλει απλά να βγάλει τη ζάχαρη από τη ζωή του.

Το μόριο της ζάχαρης.

Ποιες είναι οι ιδιότητές της; Η σουκραλόζη είναι 600 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και ταυτόχρονα σταθερή σε μεγάλες θερμοκρασίες. Μπορεί να μπει στην κουζίνα μας και να δώσει τη γλυκιά γεύση της στις παρασκευές μας, χωρίς να ανεβάσει τον γλυκαιμικό δείκτη ή τη θερμιδική αξία, αλλά και χωρίς να αλλοιώσει το γευστικό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση