Όροι Χρήσης

Διαβάστε εδώ τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Γράψτε μας το μήνυμά σας

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Μάρκου Μπότσαρη 15
  Αιγάλεω 12241
  Αττική

  (0030-)210-5986594
  (0030-)210-5986908
  (0030-)210-3474677

  info@topoikilopoleio.gr

  Δ-Τ-Σ: 7:00-15:00
  Τ-Π-Π: 7:00-14:00 & 17:00-21:00

  Για οποιαδόποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν!

  Εισαγωγή

  Οι Όροι Χρήσης που περιέχονται στο παρόν, μαζί με την ενημέρωση προστασίας για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR), αποτελούν τη συνολική συμφωνία μεταξύ μας για τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και των υπηρεσιών που αυτή προσφέρει συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής αγοράς προϊόντων και είναι δεσμευτικοί.

  Με την είσοδό σας τον διαδικτυακό μας τόπο –ανεξαρτήτως των τεχνολογικών μέσων μέσω των οποίων πραγματοποιείται η πρόσβαση σε αυτόν- ή/και χρησιμοποιώντας υλικό από τις ιστοσελίδες μας, τεκμαίρεται πως έχετε λάβει γνώση των παρόντων όρων χρήσης και τους αποδέχεστε ανεπιφύλακτα, παραιτούμενοι από κάθε αξίωση ήθελε προκύψει από την επίσκεψή σας στον παρόντα ιστότοπο.

  Σας παρακαλούμε να διαβάστε προσεκτικά τους όρους αυτούς.

  Εάν δε συμφωνείτε με όλους τους όρους που προβλέπονται στο παρόν, μη χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιστοσελίδα.

  Ταυτότητα της επιχείρησης

  Το Ποικιλοπωλείο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται επιτυχώς εδώ και χρόνια στο χώρο του εμπορίου. Ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εμπορευόμαστε μπαχαρικά, βότανα, τρόφιμα, καλλυντικά είδη, εκκλησιαστικά, προϊόντα οικιακής χρήσης, υλικά συσκευασίας και καθαρισμού και πολλά άλλα. Η πολυετής εμπειρία μας και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας, δίνουν τη δυνατότητα και τη χαρά να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Στο φυσικό μας κατάστημα, που βρίσκεται Μάρκου Μπότσαρη 15, Αιγάλεω 12241, Αττική, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα εμπορεύσιμων ειδών και να μας συναντήσετε για να λύσουμε όλες σας τις απορίες.

  Το topoikilopoleio.gr είναι το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το οποίο δημιουργήσαμε με σεβασμό στους πελάτες μας ώστε να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τις αγορές σας.

  Την πώληση προϊόντων μέσω αυτής της ιστοσελίδας κάτω από την επωνυμία «Το Ποικιλοπωλείο» (topoikilopoleio.gr) διεξάγει η εταιρεία με την επωνυμία ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΟΥΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα το Αιγάλεω Αττικής (Τ.Κ. 12241), οδός Μάρκου Μπότσαρη αρ. 15-19, Τηλέφωνο: 2105986594, ΑΦΜ: 800408093/ΔΟΥ Αιγάλεω, Αρ. Εγγραφής Γ.Ε.ΜΗ: 120732303000.

  Χρήση της ιστοσελίδας

  Η χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου από κάθε χρήστη γίνεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη. Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου δεν αποτελεί και δεν δύναται σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί ως παροχή συμβουλής, άμεσης ή έμμεσης προτροπής των χρηστών να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη. Η αξιολόγηση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου εναπόκειται στην κρίση του κάθε χρήστη, ο οποίος αναλαμβάνει και την ευθύνη για τη χρήση οποιουδήποτε τμήματός του.

  Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή να εκπέμπει μέσω του topoikilopoleio.gr παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται το υλικό εκείνο που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων ή/και είναι ψευδές, ανακριβές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, βίαιο, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Απαγορεύεται επίσης στους χρήστες η με οποιοδήποτε τρόπο πρόκληση βλάβης σε ανήλικα άτομα, η παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών-μελών που έχει ως σκοπό την παραπλάνηση σχετικά με την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω του topoikilopoleio.gr, η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή χρήση οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εγκατάσταση οιασδήποτε αυτόκλητης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου σχετικού με την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή τρίτων δικτυακών τόπων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλουμένων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων και οποιαδήποτε άλλη προώθηση περιεχομένου, μη επιθυμητή. Απαγορεύεται η παρενόχληση τρίτων με οποιονδήποτε τρόπο. Με τη χρήση της ιστοσελίδας αυτής συμφωνείτε και δεσμεύεστε ότι δε θα θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του παρόντος διαδικτυακού τόπου και ότι δε θα εμποδίσετε οποιονδήποτε χρήστη να έχει πρόσβαση στον παρόντα δικτυακό τόπο.

  Ενδεικτικώς δεν επιτρέπεται να κάνετε κακή χρήση της παρούσας ιστοσελίδας μεταδίδοντας εν γνώσει σας ιούς, trojan horses, σκουλήκια υπολογιστών και άλλα κακόβουλα ή/και επιζήμια λογισμικά. Δεν επιτρέπεται να επιχειρήσετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτήν την ιστοσελίδα και στον διακομιστή της, ή σε οποιονδήποτε άλλο διακομιστή, υπολογιστή και βάση δεδομένων που συνδέονται με την ιστοσελίδα μας. Αναλαμβάνετε ακόμη την υποχρέωση να μην επιτεθείτε στην ιστοσελίδα μέσω άρνησης εξυπηρέτησης ή μέσω διαχεόμενης άρνησης εξυπηρέτησης. Η χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές κυρώσεις.

  Με τη χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι το topoikilopoleio.gr και η Επιχείρηση ουδεμία ευθύνη φέρουν για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στο διαδικτυακό τόπο ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η Επιχείρηση ενστερνίζεται ή αποδέχεται τέτοιου είδους περιεχόμενο. Επιπροσθέτως συμφωνείτε και αποδέχεστε ότι χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του topoikilopoleio.gr μπορεί να εκτεθείτε σε περιεχόμενο προσβλητικό, ανήθικο ή παράνομο.

  Σε περίπτωση που η Επιχείρηση ειδοποιηθεί ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο προκαλεί βλάβη σε τρίτο πρόσωπο, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί άμεσα στη διαγραφή του περιεχομένου αυτού και ταυτόχρονα να διακόψει τη λειτουργία του λογαριασμού του χρήστη, ο οποίος παραβιάζει τους όρους του παρόντος. Το topoikilopoleio.gr, οι διαχειριστές αυτού και η Επιχείρηση δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν με κάθε αστυνομική ή δικαστική Αρχή, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα οποιουδήποτε χρήστη δημοσιεύει ή μεταδίδει παρόμοιο υλικό ή πληροφορίες.

  Ως χρήστες δεσμεύεστε ότι τα στοιχεία που θα υποβάλλετε στο topoikilopoleio.gr είναι πλήρη, ορθά και ακριβή, ότι συμμορφώνεστε με τους κανόνες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, ότι απέχετε από κάθε παράνομη και αντίθετη προς τα χρηστά ήθη χρήση του topoikilopoleio.gr και ότι δεν παραβιάζετε οιασδήποτε φύσεως δικαιώματα τρίτων.

  Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης προκαλέσει τεχνική βλάβη στο διαδικτυακό τόπο ή τα συστήματα που μεταδίδουν το διαδικτυακό τόπο στους χρήστες, ευθύνεται για κάθε ζημία που προκύπτει από την εν λόγω ζημία και αναλαμβάνει οιαδήποτε δαπάνη για την αποκατάσταση της βλάβης. Επίσης, ο χρήστης του topoikilopoleio.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει το topoikilopoleio.gr και τους συνεργάτες του για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων λόγω του περιεχομένου που αυτός διαθέσει για ανάρτηση, δημοσίευση ή άλλη μεταφορά μέσω των υπηρεσιών του topoikilopoleio.gr και γενικότερα σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης των παρόντων όρων χρήσης.

  Χρησιμοποιώντας την παρούσα ιστοσελίδα και υποβάλλοντας παραγγελία μέσω αυτής, αναλαμβάνετε επιπροσθέτως:

  – Να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μόνο για να υποβάλετε θεμιτά ερωτήματα ή παραγγελίες.

  – Να μην προβαίνετε σε ψευδείς παραγγελίες. Εάν θεωρήσουμε ευλόγως ότι έχει υποβληθεί τέτοια παραγγελία έχουμε το δικαίωμα να την ακυρώσουμε και να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές.

  – Να μας παρέχετε ορθώς και ακριβώς τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Με τον τρόπο αυτό, αποδέχεστε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν δεν μας δώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την παραγγελία σας.

  – Με την υποβολή παραγγελίας μέσω της ιστοσελίδας, εγγυάστε ότι είστε τουλάχιστον 18 ετών και ότι έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα να συνάπτετε δεσμευτικές συμβάσεις.

  Διαθεσιμότητα υπηρεσιών

  Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας είναι διαθέσιμα για παράδοση στις εξής χώρες:

  Αλβανία, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

  Παρεχόμενες πληροφορίες – Προϊόντα

  Το topoikilopoleio.gr δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, τόσο όσον αφορά στην ταυτότητα της επιχείρησης και του ηλεκτρονικού καταστήματος, όσο και στις παρεχόμενες απ’ αυτό υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας του παρόντος διαδικτυακού τόπου για λόγους ανωτέρας βίας.

  Ειδικότερα, το topoikilopoleio.gr δεν φέρει ευθύνη για ελαττωματικά προϊόντα ή/και αναληθή στοιχεία που αφορούν στα εμπορεύματα των προμηθευτών του και περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

  Η σχετική ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους επί μέρους προμηθευτές του.

  Άλλες πληροφορίες που παρέχουν οι επισκέπτες

  Εάν χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες επικοινωνίας που σας παρέχει ο δικτυακός αυτός τόπος για να παράσχετε άλλες πληροφορίες πλην προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα προτάσεις σχετικά με το διαδικτυακό τόπο ή ιδέες για διαφημίσεις και προϊόντα καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία, οι πληροφορίες, οι προτάσεις και ιδέες αυτές περιέρχονται στην κατοχή του topoikilopoleio.gr με τη ρητή συναίνεσή σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν/αξιοποιηθούν από την Επιχείρηση με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. αναπαραγωγή, τροποποίηση, κοινοποίηση σε τρίτους κλπ.) για εμπορικούς ή μη σκοπούς, παραιτούμενοι από οποιοδήποτε δικαίωμα στις εν λόγω πληροφορίες, προτάσεις και ιδέες που παρείχατε οικειοθελώς καθώς επίσης και από οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημίωσης για τη χρήση του ως άνω υλικού από το topoikilopoleio.gr.

  Διάρκεια

  Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι το topoikilopoleio.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, να διακόψει τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

  Η Επιχείρηση δεν φέρει ουδεμία υποχρέωση απέναντι οιουδήποτε για την ως άνω διακοπή ή για κάθε περίπτωση απαίτησης που σχετίζεται με την ως άνω διακοπή.

  Διαφήμιση

  Δεν ευθυνόμαστε σε καμία περίπτωση για την επικοινωνία σας με τους στον παρόντα ιστότοπο και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ σας σχέση.

  Περιορισμός ευθύνης

  Η Επιχείρηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση παραλαβή των προϊόντων, εντούτοις επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

  Το topoikilopoleio.gr δεν ευθύνεται έναντι των χρηστών του για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων που περιγράφονται στο Κεφάλαιο «Επιστροφές Προϊόντων»).

  Η Επιχείρηση δεν είναι σε θέση να παράσχει κάποια εγγύηση για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωσή σας περί της μη διαθεσιμότητάς τους.

  Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του topoikilopoleio.gr, στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη (π.χ. ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά: ζημία που οφείλεται σε παράνομες πράξεις τρίτων όπως υποκλοπές ή αποκρυπτογράφηση κωδικών και δεδομένων, διάδοση ιών (viruses) κατά τη διάρκεια χρήσης του δικτυακού τόπου ή αναπαραγωγής (download) στοιχείων του περιεχομένου του, σε προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιασθούν κατά τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (π.χ. απώλεια δεδομένων κλπ.).

  Το topoikilopoleio.gr χρησιμοποιείται ως έχει, χωρίς εγγύηση ρητή ή έμμεσα δηλωμένη και ανάλογα με τη διαθεσιμότητά του.

  Το topoikilopoleio.gr καταβάλλει εύλογες προσπάθειες για τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου του. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες αποδέχονται ότι το topoikilopoleio.gr δικαιούται να τροποποιεί ή να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα το σύνολο ή τμήμα του ακόμη και χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα μπορεί να επηρεάζεται από τον εξοπλισμό των χρηστών, από άλλα δίκτυα επικοινωνιών, από το μεγάλο αριθμό ατόμων που προσπαθούν να κάνουν χρήση του topoikilopoleio.gr ταυτόχρονα ή από άλλες αιτίες. Ως εκ τούτου, το topoikilopoleio.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε είδους ζημία (θετική, αποθετική, εξ’ αμελείας, ενδοσυμβατική ή άλλη) προερχόμενη από την αδυναμία πρόσβασης των χρηστών σ’ αυτό, την παύση του συνόλου ή τμημάτων αυτού, την καθυστέρηση, μη παράδοση, διακοπή ή κακή ποιότητα λήψης των υπηρεσιών του ή απώλειας του περιεχομένου τους ή την ύπαρξη κάθε είδους λαθών.

  Σε κάθε περίπτωση το topoikilopoleio.gr διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε να διακόψει προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία ολόκληρου ή τμήματός του για λόγους συντήρησης ή αναβάθμισης ή για οποιονδήποτε λόγο.

  Το topoikilopoleio.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα, ότι ο δικτυακός αυτός τόπος θα είναι ασφαλής, ότι τα σφάλματα θα διορθώνονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο ή ότι ο server που καθιστά διαθέσιμο το topoikilopoleio.gr δεν έχει ιούς ή άλλα επιζήμια στοιχεία. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο χρήστης και σε ουδεμία περίπτωση το topoikilopoleio.gr.

  Όροι πώλησης

  Γενικά

  Κάθε αγορά διέπεται από τους παρόντες γενικούς όρους πώλησης, με βάση την έκδοση που είναι δημοσιευμένη στην Ιστοσελίδα τη στιγμή που ο καταναλωτής διαβιβάζει την παραγγελία.

  Η σύμβαση πώλησης που συνάπτεται μεταξύ της επιχείρησης και του εκάστοτε αγοραστή διατίθεται μόνο και διέπεται από την ελληνική νομοθεσία.

  Η παραγγελία αγοράς, που μας διαβιβάζετε μέσω της Ιστοσελίδας, έχει ισχύ συμβατικής πρότασης και διέπεται από τους παρόντες γενικούς όρους πώλησης, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τους οποίους ο εκάστοτε καταναλωτής, με τη διαβίβαση της παραγγελίας του προς την Επιχείρησή μας, έχει την υποχρέωση να αποδεχθεί πλήρως και χωρίς καμία επιφύλαξη. Πριν προβείτε στην αγορά των προϊόντων, με την αποστολή της παραγγελίας αγοράς, ζητείται από εσάς να διαβάσετε προσεκτικά τους παρόντες γενικούς όρους πώλησης και την πληροφοριακή παράγραφο σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης, να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο και να αποθηκεύσετε στη μνήμη ή να αναπαραγάγετε ένα αντίγραφο για προσωπική σας χρήση.

  Ταυτόχρονα με την διαβίβαση της παραγγελίας αγοράς, αποδέχεστε ότι η επιβεβαίωση των πληροφοριών που αφορούν την παραγγελία που πραγματοποιήσατε και οι παρόντες γενικοί όροι πώλησης λήφθηκαν υπόψιν σας, είτε μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που εσείς μας δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στην Ιστοσελίδα είτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς.

  Για να πραγματοποιήσει αγορές μέσω της ιστοσελίδας, θα πρέπει να είστε ενήλικος (άνω των 18 ετών) και να έχετε ικανότητα δικαιοπραξίας.

  Τρόπος κατάρτισης της σύμβασης

  Η παρουσίαση των προϊόντων στην Ιστοσελίδα μας είναι μη δεσμευτική για την επιχείρησή μας και αποτελεί μια απλή πρόσκληση προς τον καταναλωτή να υποβάλλει μια πρόταση σύμβασης αγοράς και όχι δημόσια προσφορά προς το κοινό.

  Οι δε πληροφορίες που αναφέρονται στους παρόντες Όρους δε συνιστούν πρόταση πώλησης, αλλά περισσότερο πρόσκληση για ενημέρωση. Δεν θα θεωρείται ότι έχει καταρτισθεί καμία σύμβαση μεταξύ μας αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα, παρά μόνον όταν η παραγγελία σας γίνει αποδεκτή από εμάς. Αν δεν δεχτούμε την παραγγελία σας και τα χρήματα έχουν ήδη αφαιρεθεί από το λογαριασμό σας, τότε αυτά θα επιστρέφονται στο ακέραιο.

  Για να κάνετε μια παραγγελία, θα σας ζητηθεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία της online αγοράς (επιλογή προϊόντων ανά κατηγορίες και προσθήκη τους στο καλάθι με δυνατότητα συνέχισης αγορών ή ολοκλήρωσης της παραγγελίας πατώντας το κουμπί «ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΛΑΘΙΟΥ» και «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ» ή απευθείας το κουμπί «ΤΑΜΕΙΟ» με συμπλήρωση στοιχείων, επιλογή τρόπου παράδοσης και πληρωμής και «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ», όπως αναλυτικώς εκτίθεται και κατωτέρω. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αυτό δεν σημαίνει πως η παραγγελία σας έχει γίνει αποδεκτή, καθώς αυτή αποτελεί μια πρόταση από εσάς προς εμάς για την αγορά ενός ή περισσοτέρων προϊόντων. Όλες οι παραγγελίες τελούν υπό την αποδοχή τους εκ μέρους μας και η εν λόγω αποδοχή θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή σε εσάς ενός e-mail που θα επιβεβαιώνει ότι το προϊόν έχει δοθεί προς αποστολή («Επιβεβαίωση Αποστολής»). Η σύμβαση για την αγορά ενός προϊόντος μεταξύ μας (“Σύμβαση”) θα θεωρείται συναφθείσα μόνο όταν σας στέλνουμε την Επιβεβαίωση Αποστολής (ολοκλήρωση παραγγελίας). Η παραγγελία σας θα αποθηκεύεται ηλεκτρονικά από εμάς, στα πληροφοριακά μας συστήματά. Εσείς θα μπορείτε να ζητήσετε αντίγραφο αυτών, αποστέλλοντας σε εμάς μια ειδοποίηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@topoikilopoleio.gr.

  Η Επιβεβαίωση της παραγγελίας ή/και της Αποστολής σε ειδικές περιπτώσεις δύναται να πραγματοποιείται από εμάς με τηλεφωνική επικοινωνία, όπου θα σας γνωστοποιούμε την επιβεβαίωση και τον αριθμό της παραγγελίας.

  Επισημαίνεται ότι η Σύμβαση θα αφορά μόνο στα προϊόντα των οποίων την αποστολή έχουμε επιβεβαιώσει στην Επιβεβαίωση Αποστολής. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας προμηθεύσουμε τυχόν περαιτέρω προϊόντα που ενδεχομένως είναι μέρος της παραγγελίας σας, παρά μόνο όταν επιβεβαιωθεί η αποστολή των εν λόγω προϊόντων με ξεχωριστή Επιβεβαίωση Αποστολής.

  Online αγορά προϊόντων

  Γενικά

  Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά τα προϊόντα που παρουσιάζονται στον παρόντα ιστότοπο με τη διαδικασία αγοράς που προτείνεται εν προκειμένω.

  Δεν θεωρούνται έγκυρες ή αποδεκτές προσπάθειες αγοράς ή κρατήσεων μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, φαξ ή άλλου μέσου εκτός από την προαναφερθείσα διαδικασία αγοράς. Εντούτοις, εφόσον κάποιος χρήστης δε δύναται να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική αγορά προϊόντων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να τον βοηθήσουμε.

  Για να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική αγορά προϊόντων μπορείτε να περιηγηθείτε στον παρόντα ιστότοπο και να εντοπίσετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να τα επιλέξετε τοποθετώντας τα στο ειδικό καλάθι αγοράς. Αφού ολοκληρώσετε την επιλογή των προϊόντων και τα τοποθετήσετε στο Καλάθι, για να πραγματοποιήσετε την αγορά τους, καλείστε να παράσχετε τις απαιτούμενες πληροφορίες ή να εγγραφείτε στην Ιστοσελίδα ή να εκτελέσετε τη διαδικασία εισόδου (login), αν έχετε ήδη κάνει εγγραφή, ή, ακόμη, να παρέχετε τα στοιχεία σας ως επισκέπτης, με σκοπό να ολοκληρωθεί η παραγγελία σας και στη συνέχεια να επιτραπεί η κατάρτιση της σύμβασης όπως περιγράφεται και ανωτέρω. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η αγορά, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας (ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: όνομα, επώνυμο, κλπ.), καθώς και τη διεύθυνση παράδοσης των προϊόντων που επιλέξατε, τη διεύθυνση χρέωσης, το email σας για επικοινωνία και έναν αριθμό τηλεφώνου για οποιαδήποτε επικοινωνία σχετικά με την αγορά, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά διαφέρουν από εκείνα που δόθηκαν κατά την εγγραφή. Θα εμφανιστεί μία σελίδα ανακεφαλαίωσης της προς εκτέλεση παραγγελίας, το περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να τροποποιήσετε. Στη συνέχεια, έπειτα από προσεκτική ανάγνωση, θα πρέπει να εγκρίνετε ρητά τους παρόντες γενικούς όρους χρήσης και όρους πώλησης, τσεκάροντας στο σχετικό κουτί επιλογής (check-box) που υπάρχει στην ιστοσελίδα, και, τέλος, μέσω του πλήκτρου «Αποστολή Παραγγελίας», θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας. Μετά από αυτό, η παραγγελία διαβιβάζεται σε εμάς και ακολουθεί όπως αναλυτικώς περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο. Κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αγοράς καλείστε επίσης να επιλέξετε τον τρόπο αποστολής-παραλαβής και τη μέθοδο πληρωμής, μεταξύ αυτών που διατίθενται. Αν αποφασίσετε για τη μέθοδο άμεσης πληρωμής (ταυτόχρονα με την αγορά), με πιστωτική κάρτα, είστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσετε τα σχετικά στοιχεία μέσω ασφαλούς σύνδεσης.

  Για λογιστικές και διοικητικές ανάγκες, διατηρούμε το δικαίωμα επαλήθευσης των στοιχείων ταυτότητας που μας δηλώσατε.

  Αγορά ως επισκέπτης

  Αυτή η ιστοσελίδα επιτρέπει επίσης τις αγορές μέσω της λειτουργίας αγοράς ως επισκέπτης. Αυτός ο τρόπος αγοράς απαιτεί μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για την επεξεργασία της παραγγελίας σας. Επισημαίνεται ότι κατά τη διαδικασία της αγοράς, σας δίνεται η δυνατότητα να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε ως μέλος ή να συνεχίσετε ως μη εγγεγραμμένο μέλος.

  Διαθεσιμότητα προϊόντων

  Όλες οι παραγγελίες των προϊόντων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα τους. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο, τότε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email ή τηλεφώνου, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την παραγγελία, ώστε να σας ενημερώσουμε:

  α) για το πότε πιθανολογείται η παράδοσή του εν λόγω προϊόντος. Εάν θεωρείτε ότι το χρονικό διάστημα παραλαβής του προϊόντος δε σας ικανοποιεί, μπορείτε να ανακαλέσετε την παραγγελία του εν λόγω προϊόντος ενώ η τυχόν υπόλοιπη παραγγελία μπορεί να εκτελεστεί κανονικά,

  β) σχετικά με διαθέσιμα παρόμοια προϊόντα ίσης ή ανώτερης ποιότητας και αξίας, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε. Εάν δεν επιθυμείτε να παραγγείλετε τέτοιου είδους παρόμοια προϊόντα, θα σας επιστρέψουμε το ποσό που ενδεχομένως έχετε πληρώσει στο ακέραιο.

  Ακύρωση της παραγγελίας

  Πριν υποβληθεί η παραγγελία σας, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας, έχετε τη δυνατότητα να πατήσετε το κουμπί και να προβείτε έτσι στο αυτόματο άδειασμα του Καλαθιού από όλα τα προϊόντα.

  Σε περίπτωση που έχετε παραγγείλει περισσότερα από ένα προϊόντα και επιθυμείτε να ακυρώσετε την παραγγελία κάποιου ή κάποιων από αυτά, πατώντας το πεδίο «Αφαίρεση» θα ακυρώσετε την παραγγελία των προϊόντων που δεν επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στην τελική σας παραγγελία.

  Σε κάθε περίπτωση εάν εκ παραδρομής πατήσατε το πεδίο «Αποστολή Παραγγελίας» σας προτρέπουμε να επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας.

  Τροποποίηση της παραγγελίας

  Η τροποποίηση της παραγγελίας μετά την αποστολή της παραγγελίας δεν είναι εφικτή. Σε περίπτωση που επιθυμείτε κάτι τέτοιο θα πρέπει να προβείτε σε ακύρωση της παραγγελίας σας, πριν την αποστολή αυτής, και να επιλέξετε άλλα προϊόντα.

  Σε κάθε περίπτωση εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε την παραγγελία σας πριν ή μετά την «Επιβεβαίωση της παραγγελίας» σας και σε κάθε περίπτωση πριν την «Επιβεβαίωση Αποστολής» σας προτρέπουμε το συντομότερο δυνατό να επικοινωνήστε μαζί μας με κάθε τρόπο.

  Παρακολούθηση της παραγγελίας

  Το topoikilopoleio.gr σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την πορεία της παραγγελίας σας, μέσω των ενημερωτικών email που λαμβάνετε κάθε φορά που η παραγγελία σας αλλάζει στάδιο, αλλά και από τον σύνδεσμο «Εντοπισμός Παραγγελίας», στο πάνω μέρος της σελίδας, εισάγοντας τον αριθμό και το email της παραγγελίας σας.

  Επίσης, ενδέχεται να μπορούμε να σας κοινοποιήσουμε τον αριθμό αποστολής από τον εκάστοτε συνεργάτη ταχυμεταφορέα ώστε να εντοπίζετε μέσω του δικού του συστήματος την εξέλιξη της αποστολής.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση της παραγγελίας σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

  Απόρριψη παραγγελίας

  Διατηρούμε το δικαίωμα να αποσύρουμε από την παρούσα ιστοσελίδα οποιοδήποτε προϊόν ανά πάσα στιγμή, και να αφαιρέσουμε ή να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε ύλη ή περιεχόμενο σε αυτήν την ιστοσελίδα.

  Παρόλο που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διεκπεραιώσουμε όλες τις παραγγελίες που υποβάλλονται σε εμάς, μπορεί να προκύψουν εξαιρετικές περιστάσεις υπό τις οποίες ενδεχομένως να χρειαστεί να απορρίψουμε τη διεκπεραίωση μιας παραγγελίας αφότου σας έχουμε ήδη στείλει την Επιβεβαίωση Παραγγελίας, το οποίο διατηρούμε το δικαίωμα να πράξουμε ανά πάσα στιγμή κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια.

  Δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη απέναντί σας ή απέναντι οποιουδήποτε τρίτου προσώπου για την απόσυρση τυχόν προϊόντων από την παρούσα ιστοσελίδα, είτε έχουν πωληθεί είτε όχι, καθώς και για την αφαίρεση ή την επεξεργασία τυχόν ύλης ή περιεχομένων της ιστοσελίδας ή για την άρνηση διεκπεραίωσης ή αποδοχής μιας παραγγελίας αφότου σας έχουμε στείλει την Επιβεβαίωση Παραγγελίας.

  Κουπόνια

  Οι Εκπτωτικοί κωδικοί-κουπόνια έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και τοποθετούνται στο πρώτο βήμα της παραγγελίας.

  Οι εκπτωτικοί κωδικοί δεν μπορούν να συνδυαστούν με άλλες προωθητικές ενέργειες.

  Προσφορές

  Οι διάφορες προσφορές προϊόντων που εμφανίζονται στο παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα και ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

  Τιμές

  Οι τιμές που αναγράφονται είναι οι τελικές, δηλαδή συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. αλλά όχι τα έξοδα αποστολής (ή τα έξοδα αντικαταβολής), τα οποία προστίθενται στη συνολική τιμή κατά την επισκόπηση του καλαθιού αγορών σας και πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

  Η Επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των πελατών. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, εσείς θα καταβάλετε το τίμημα, το οποίο αναγραφόταν κατά το χρόνο της παραγγελίας.

  Οι τιμές που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο αφορούν παραγγελίες μέσω του e-shop και όχι τιμές καταστήματος.

  Περιπτώσεις λαθών

  Δεν υποχρεούμαστε να σας προμηθεύσουμε κανένα προϊόν στη λανθασμένη χαμηλότερη τιμή (ακόμα και αν σας έχουμε στείλει την Επιβεβαίωση Αποστολής), στην περίπτωση που το σφάλμα στην τιμή είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο και μπορεί ευλόγως να αναγνωριστεί από εσάς ως λανθασμένη τιμή.

  Ειδικότερα σε περίπτωση που κατά την επιλογή προϊόντος στην Ιστοσελίδα μας σύμφωνα με τα παραπάνω παρατηρήσετε ότι η τιμή ενός ή περισσοτέρων από τα προϊόντα που θέλετε να επιλέξετε και να αγοράσετε είναι σαφώς χαμηλότερη από την πρότυπο εφαρμοζόμενη τιμή, με την αφαίρεση τυχόν εκπτώσεων ή/και προσφορών που μπορεί να ισχύουν εκείνη τη στιγμή, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην Ιστοσελίδα, παρακαλείσθε να μην προχωρήσετε με την εντολή αγοράς και να μας αναφέρετε το τεχνικό σφάλμα.

  Εάν έχετε ολοκληρώσει τις αγορές σας πατώντας το πεδίο «Αποστολή Παραγγελίας» που περιλαμβάνει ένα προϊόν του οποίου η τιμή είναι σαφώς χαμηλότερη από την πρότυπο εφαρμοζόμενη τιμή, με την αφαίρεση τυχόν εκπτώσεων ή/και προσφορών που μπορεί να ισχύουν εκείνη τη στιγμή, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στην Ιστοσελίδα:

  (Α) αν δεν έχετε λάβει ακόμη το Προϊόν:

  (i) θα πρέπει να ακυρώσουμε την παραγγελία σας, να αποτρέψουμε την αποστολή και παράδοση του εν λόγω προϊόντος σε εσάς, στέλνοντας συγχρόνως ειδοποίηση για το σκοπό αυτό μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει και
  (ii) να σας επιστρέψουμε τα χρήματα της πληρωμής, λόγω της ακύρωσης της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής, χωρίς καθυστέρηση και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ακύρωση της παραγγελίας, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε εσείς για την αρχική πληρωμή του προϊόντος.

  (Β) αν έχετε ήδη λάβει το προϊόν, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα μέσω e-mail (ή/και τηλεφωνικώς) για το τεχνικό σφάλμα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών της παραγγελίας και θα σας προσφέρουμε τις εναλλακτικές:

  (i) να καταβάλετε εντός και όχι αργότερα των πέντε (5) εργάσιμων ημερών, χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους πληρωμής που διατίθενται στην Ιστοσελίδα μας, τη διαφορά μεταξύ της σωστής τιμής του προϊόντος και της εσφαλμένης που υποδεικνύεται στην αρχική παραγγελία ή
  (ii) να ακυρώσουμε την παραγγελία, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στο ίδιο σημείωμα του e-mail για το πώς να επιστρέψετε το προϊόν στο φυσικό μας κατάστημα και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Μάρκου Μπότσαρη 15, Αιγάλεω 12241, Αττική, με δικά μας έξοδα, εντός και όχι αργότερα από τις επόμενες δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες, ακέραιο, πλήρες, με όλα τα μέρη και εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων αναλλοίωτων ετικετών και οδηγιών/σημειώσεων/εγχειριδίων που παρέχονται, την αρχική συσκευασία και το πρωτότυπο πιστοποιητικό εγγύησης. Σε αυτήν την περίπτωση η επιχείρησή μας οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα που καταβάλατε για την ακύρωση της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής, χωρίς καθυστέρηση και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ακύρωση της παραγγελίας, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε εσείς για την αρχική πληρωμή.

  Τρόποι πληρωμής

  Πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας

  Το ηλεκτρονικό κατάστημα topoikilopoleio.gr αποδέχεται και εξυπηρετεί όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες με το σήμα των διεθνών οργανισμών MasterCard, VISA, Maestro και JCB. Το συνολικό ποσό της αποπληρωμής εκτός από την αξία των προϊόντων, περιλαμβάνει και τα έξοδα αποστολής, σε περίπτωση που δεν επιλέξετε παραλαβή από το φυσικό μας κατάστημα.

  Για τις αγορές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικής κάρτας, ο πελάτης θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα βρει στο παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα. Αφού επιλέξει ως τρόπο πληρωμής την πληρωμή με πιστωτική κάρτα ο πελάτης θα πρέπει να επιλέξει τρόπο αποστολής και εν συνεχεία να επιλέξει το πεδίο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ». Αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε σελίδα της τράπεζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση των στοιχείων και η πληρωμή. Στη φόρμα που θα βρει, θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης της πιστωτικής του κάρτας, το όνομα του κατόχου καθώς και τον κωδικό επιβεβαίωσης (card verification code).

  Η χρέωση της πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας πραγματοποιείται εφόσον προηγηθεί έλεγχος και πιστοποίηση των στοιχείων και της εγκυρότητάς της. Ο πελάτης είναι ο μόνος υπεύθυνος για την ορθή καταγραφή και την αλήθεια των στοιχείων της πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας.

  Για να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, τα στοιχεία της κάρτας σας θα κρυπτογραφηθούν. Μόλις λάβουμε την παραγγελία σας, θα ζητήσουμε προέγκριση της κάρτας σας για να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η κάρτα σας θα χρεωθεί μόνο εφόσον η παραγγελία σας αποσταλεί προς παράδοση από τις αποθήκες μας.

  Τη στιγμή που πατάτε το κουμπί “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ” επιβεβαιώνετε ότι η πιστωτική κάρτα σάς ανήκει ή/και ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος .

  Οι πιστωτικές/χρεωστικές/προπληρωμένες κάρτες υπόκεινται σε ελέγχους εγκυρότητας και έγκρισης από τον εκδότη της κάρτας σας. Αν ο εκδότης της κάρτας σας δεν εγκρίνει την πληρωμή, δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση ή μη παράδοση και δεν θα μπορούμε να συνάψουμε Σύμβαση μαζί σας.

  Πληρωμή με την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο του καταναλωτή (Αντικαταβολή)

  Η εν λόγω υπηρεσία είναι εφικτή αποκλειστικά για αποστολές στην Ελλάδα.

  Σε αυτή την περίπτωση πληρώνετε τον υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος ενεργεί κατ’ εντολή της Επιχείρησής μας, με την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, πληρώνοντας το συνολικό ποσό συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης και αντικαταβολής.

  Η χρέωση της υπηρεσίας αντικαταβολής είναι 2,00€, για αποστολές με ΕΛΤΑ-Courier, ACS ή Speedex.

  Πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό

  Μπορείτε, αν το επιλέξετε, να μας καταθέσετε τα χρήματα για την παραγγελία σας σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας:

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  IBAN: GR8801100840000008444027232
  BIC: ETHNGRAA
  Δικαιούχος: Βασίλειος Κρουσαράκης και ΣΙΑ ΟΕ

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  IBAN: GR0801716420006642133087153
  BIC: PIRBGRAA
  Δικαιούχοι: Κρουσαράκη Ευαγγελία του Βασιλείου, Κρουσαράκης Βασίλειος του Γεωργίου

  ALPHA BANK
  IBAN: GR7001401510151002002019720
  BIC: CRBAGRAA
  Δικαιούχος: Βασίλειος Κρουσαράκης και ΣΙΑ ΟΕ

  EUROBANK
  IBAN: GR9702602940000850201377239
  BIC: ERBKGRAA
  Δικαιούχος: Βασίλειος Κρουσαράκης και ΣΙΑ ΟΕ

  Μετά την κατάθεση χρημάτων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Επιχείρησή μας στέλνοντας ένα email για να μας γνωστοποιήσετε ότι έγινε η κατάθεση στο info@topoikilopoleio.gr. Θα πρέπει να επισυνάπτετε στο email σας, το αντίγραφο του καταθετηρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και τηλεφωνικά στο: (0030)2105986594.

  Μόλις λάβουμε το αποδεικτικό κατάθεσης θα προχωρήσουμε στην Επιβεβαίωση Αποστολής και στην αποστολή των προϊόντων που παραγγείλατε. Στην συνέχεια, και κατά την παραλαβή της παραγγελίας, θα πρέπει να έχετε μαζί την ταυτότητά σας ή σε περίπτωση που παραλάβει τρίτο πρόσωπο αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας και έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς.

  Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking από άλλη τράπεζα εκτός των παραπάνω συνεργαζομένων με την εταιρεία μας, ενδέχεται η τράπεζα να σας χρεώσει έξοδα συναλλαγής, και να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση μέχρι να εμφανιστεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς μας. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να επωμιστείτε εσείς όλα τα διατραπεζικά έξοδα. Σε περιπτώσεις που επιλέγεται ο επιμερισμός των εξόδων, η παραγγελία δε θα διεκπεραιώνεται, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως.

  Πληρωμή στο κατάστημα «Το Ποικιλοπωλείο»

  Εφόσον επιλέξετε ως τρόπο αποστολής την Παραλαβή από το Κατάστημα «Το Ποικιλοπωλείο», έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε στο κατάστημά μας με μετρητά ή πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα.

  Σε αυτήν την περίπτωση τα προϊόντα που παραγγείλατε θα είναι διαθέσιμα στο φυσικό μας κατάστημα για τις επόμενες επτά (7) ημερολογιακές ημέρες, από την αποστολή σε εσάς του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας (Ολοκλήρωση Παραγγελίας).

  Αποστολή και παράδοση εμπορευμάτων

  Γενικά

  Γίνονται αποδεκτές παραγγελίες και εκτελούνται οι αποστολές των παραγγελιών στις εξής χώρες:

  Αλβανία, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

  Οι αποστολές πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, σύμφωνα με το νόμιμο ωράριο λειτουργίας των συνεργαζόμενων εταιρειών ταχυμεταφορών και συνήθως από τις 9:00 έως τις 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  Σε γενικές γραμμές, στο topoikilopoleio.gr δύναται να αναγράφονται η διαθεσιμότητα των προϊόντων και οι χρόνοι παράδοσης αυτών. Αυτές οι πληροφορίες, όμως, είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν είναι δεσμευτικές για την Επιχείρηση.

  Η Επιχείρησή μας δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τηρηθούν οι χρόνοι παράδοσης που αναφέρονται στην Ιστοσελίδα και, σε κάθε περίπτωση, να πραγματοποιήσει την παράδοση εντός μέγιστης προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, από την επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία μας διαβιβάσατε την παραγγελία σας.

  Η αποστολή των προϊόντων που έχετε παραγγείλει θα γίνει με τον τρόπο που επιλέξατε, μεταξύ εκείνων που διατίθενται και δημοσιεύονται στην Ιστοσελίδα κατά τη στιγμή της αποστολής της παραγγελίας.

  Αναλαμβάνετε την υποχρέωση να ελέγξετε χωρίς καθυστέρηση –και οπωσδήποτε εντός 24 ωρών από την παραλαβή των προϊόντων-, αν η παράδοση είναι σωστή και περιλαμβάνει όλα και μόνο τα προϊόντα που αγοράστηκαν, και να ενημερώσετε την Επιχείρησή μας, εντός αυτής της προθεσμίας, για ενδεχόμενες ελλείψεις ή/και ελαττώματα στα προϊόντα που παραλάβατε ή οποιαδήποτε μη συμμόρφωση αυτών προς την παραγγελία, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στους παρόντες όρους. Σε περίπτωση που η συσκευασία ή το δέμα των προϊόντων που μας παραγγείλατε φθάσει στον προορισμό του με εμφανείς φθορές και/ή ζημίες, καλείστε να αρνηθείτε την παραλαβή από τον μεταφορέα/κούριερ («Άρνηση Παραλαβής») ή να την αποδεχθείτε «Με Επιφύλαξη».

  Αν λήξει η προθεσμία που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο χωρίς να διαμαρτυρηθείτε, θα θεωρηθεί ότι αποδεχθήκατε τα προϊόντα που σας παραδόθηκαν.

  Παράδοση προϊόντων

  Σε περίπτωση που η αγορά έγινε μέσω κάρτας, για τη διασφάλιση του κατόχου αυτής, η παράδοση των προϊόντων γίνεται μόνο στον αγοραστή, ο οποίος θα πρέπει να παραλάβει την παραγγελία του αυτοπροσώπως επιδεικνύοντας την πρωτότυπη ταυτότητά ή το διαβατήριο του και την πιστωτική του κάρτα.

  Απαγορεύεται η παραλαβή της παραγγελίας από τρίτο πρόσωπο εκτός κι αν ο αγοραστής εξουσιοδοτήσει κάποιο τρίτο πρόσωπο εγγράφως. Και στην περίπτωση της έγγραφης εξουσιοδότησης, ο εξουσιοδοτούμενος θα πρέπει να επιδείξει τα ως άνω έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση των προϊόντων που έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας.

  Χρόνος παράδοσης

  Η παράδοση γίνεται συνήθως εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών και πάντως το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της παραγγελίας και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον σας έχουμε ενημερώσει προηγουμένως, ο χρόνος παράδοσης δύναται να παραταθεί.

  Για τους σκοπούς των παρόντων Όρων, η «Παράδοση» θα θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί ή η παραγγελία θα θεωρείται ότι έχει παραδοθεί με την υπογραφή του αποδεικτικού παραλαβής των προϊόντων στη διεύθυνση παράδοσης που συμφωνήθηκε.

  Εάν, μετά από μία (1) ή δύο (2) απόπειρες, δεν καταφέρουμε να σας παραδώσουμε τα προϊόντα θα αφήσουμε ένα σημείωμα.

  Σε περίπτωση διευκρινίσεων επικοινωνήστε μαζί μας ή με τον ταχυμεταφορέα ώστε να επανακανονίσετε την παραλαβή του.

  Εάν δε βρίσκεστε στο σημείο παράδοσης τη συμφωνημένη ώρα, παρακαλούμε επικοινωνήστε ξανά μαζί μας για να ορίσουμε εκ νέου την παράδοση κάποια άλλη ημέρα που να εξυπηρετεί αμοιβαίως και τις δύο πλευρές.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εκτιμώμενους χρόνους παράδοσης και τα έξοδα αποστολής μπορείτε να ανατρέξετε στους Τρόπους Αποστολής και στους Τρόπους Πληρωμής.

  Καθυστέρηση της παραγγελίας

  Η παραγγελία ενδέχεται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

  1. Το προϊόν έχει καθυστερήσει να σταλεί από τους προμηθευτές.

  Το είδος αυτό θα αποσταλεί στον πελάτη μετά την παραλαβή του από τους προμηθευτές μας. Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ρωτήσουμε εάν θέλετε να σας παραδοθεί η παραγγελία χωρίς αυτό το προϊόν ή να σας προταθεί κάποιο εναλλακτικό.

  2. Το προϊόν έχει ήδη καταργηθεί και δεν είναι διαθέσιμο.

  Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας παράσχουμε κάποια εναλλακτική λύση.

  3. Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και την παράδοση της παραγγελίας σας.

  Στην περίπτωση αυτή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε την ολοκλήρωση της παραγγελίας υπό αυτές τις συνθήκες.

  4. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και μέσω email επικοινωνία μαζί σας (εάν π.χ. προκύψει κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν είναι ορθώς καταχωρημένα.

  Σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης της παραγγελίας σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατό προς άμεση εξυπηρέτησή σας.

  Τρόπος παράδοσης

  Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται μέσω συνεργαζομένων εταιριών ταχυμεταφορών (courier) ή με παραλαβή από το φυσικό μας κατάστημα: Μάρκου Μπότσαρη 15, Αιγάλεω 12241 (πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό “Αιγάλεω”, έξοδος “Παπαναστασίου”). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 07:00-15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 07:00-14:00 & 17:00-21:00.

  Προσοχή: το ωράριο λειτουργίας ενδέχεται να τροποποιείται σε περιόδους εορτών, αργιών ή για οποιονδήποτε άλλο έκτακτο λόγο.

  Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε πάντα την Αρχική μας σελίδα και ιδανικά να επικοινωνείτε μαζί μας (π.χ. με email ή τηλεφωνικά).

  Έξοδα αποστολής/αντικαταβολής

  Τα έξοδα αποστολής/αντικαταβολής εξαρτώνται από τη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών που θα επιλέξετε ή που έχει καθοριστεί με βάση τη χώρα αποστολής.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έξοδα αποστολής μπορείτε να ανατρέξετε στους Τρόπους Αποστολής και στους Τρόπους Πληρωμής.

  Για πληρωμή μέσω αντικαταβολής ισχύει επιπλέον χρέωση 2,00€, όταν η αποστολή του δέματος γίνεται με ΕΛΤΑ-Courier, ACS ή Speedex.

  Ταχυμεταφορείς

  Η αποστολή και παράδοση των προϊόντων γίνεται από συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών, στις οποίες η Επιχείρησή μας προωθεί τα προσωπικά στοιχεία σας, όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email και διεύθυνση αποστολής, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτή η παράδοση και εκτέλεση των παραγγελιών.

  Εγγύηση

  Η επιχείρησή μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιλογή των προς διάθεση προϊόντων με βάση τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, την καταλληλότητα και την ασφάλεια αυτών.

  Εντούτοις, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε καμία εγγύηση σε ό,τι αφορά τα πωλούμενα προϊόντα για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

  Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, αν και μόνο αν είναι διαθέσιμες από τους κατασκευαστές και οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται σχετικά από τη συσκευασία του προϊόντος.

  Οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση γίνει από την Επιχείρησή μας σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνση των πελατών μας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση.

  Πολιτική αλλαγών/επιστροφών

  Γενικά

  Σε κάθε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, είστε υποχρεωμένοι να παραδίδετε άθικτα και σε άριστη κατάσταση τα προϊόντα μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα.

  Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της επιχείρησης

  Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα με χρέωση της Επιχείρησής μας, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1) Εάν με δική μας υπαιτιότητα πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα (λάθος στη λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή κλπ.).

  Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή του προϊόντος. Τα προϊόντα που επιστρέφονται θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί με κανέναν τρόπο, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Η συσκευασία του προϊόντος να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση.

  2) Εάν με δική μας υπαιτιότητα πουλήθηκαν προϊόντα κακής ποιότητας (καταστράφηκαν κατά τη μεταφορά, με κακή συσκευασία κλπ.).

  Στην περίπτωση αυτή, οφείλετε να μην αποδεχθείτε την παραλαβή του προϊόντος («Άρνηση Παραλαβής») και να επικοινωνήσετε μαζί μας. Σε περίπτωση που αποδεχθείτε να παραλάβετε το προϊόν, ενδέχεται κατά την απόλυτη κρίση μας να μη δεχτούμε την όποια επιστροφή και συνεπώς δεν θα προβούμε σε αντικατάσταση. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν επιστρέψετε το προϊόν τότε, δε θα σας σταλεί νέο προϊόν και θα πρέπει να προβείτε σε νέα παραγγελία και αγορά. Το προϊόν θα πρέπει να επιστρέφεται στην κατάσταση που παραδόθηκε.

  Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις, το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής δεν δύναται να ξεπερνά τις δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής.

  Επιστροφές προϊόντων με χρέωση του πελάτη

  Ως καταναλωτές διατηρείτε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς υποχρέωση ανακοίνωσης του λόγου για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.

  Στην περίπτωση αυτή, το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων το επιβαρύνεστε εσείς.

  Οι επιστροφές θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.

  Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει σε δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες, από την ημέρα κατά την οποία, εσείς ή ένα τρίτο μέρος το οποίο υποδεικνύεται από εσάς (διαφορετικό από τον μεταφορέα): αποκτά τη φυσική κατοχή των αγαθών ή του τελευταίου αγαθού, (σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων με μια παραγγελία και παραδιδομένων χωριστά) ή αποκτά τη φυσική κατοχή της τελευταίας παρτίδας ή του τελευταίου τεμαχίου (σε περίπτωση παράδοσης αγαθού αποτελούμενου από πολλές παρτίδες ή πολλά τεμάχια).

  Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε την Επιχείρηση για την απόφασή σας σχετικά, με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. με την αποστολή επιστολής ή email). Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το σχετικό Έντυπο Υπαναχώρησης που θα βρείτε στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (βλ. και στο τέλος της παραγράφου) και να το αποστείλετε στην Επιχείρηση εντός της ως άνω προθεσμίας. Εάν αποστείλετε ηλεκτρονικώς τη δήλωσή σας για υπαναχώρηση, θα σας διαβιβάσουμε πάνω σε σταθερό μέσο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) επιβεβαίωση λήψης της υπαναχώρησής σας. Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωση περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας, πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης.

  Σε περίπτωση υπαναχώρησης οφείλετε να στείλετε πίσω στην Επιχείρηση τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα προϊόντα πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Σε αυτήν την περίπτωση θα επιβαρυνθείτε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των προϊόντων.

  Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, μπορείτε να επιλέξετε επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχεί στα προϊόντα που παραγγείλατε, συμπεριλαμβανομένου του κόστους παράδοσης αυτών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που η Επιχείρηση θα πληροφορηθεί την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε.

  Η Επιχείρηση δικαιούται να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου ο πελάτης παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

  Η Επιχείρηση θα εκτελέσει την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που ο πελάτης χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο πελάτης έχει συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθείτε έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων. Η επιστροφή μπορεί να γίνει και με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του πελάτη, τον οποίο θα γνωστοποιήσει στο topoikilopoleio.gr έγκαιρα και εγγράφως.

  Ο πελάτης φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

  Τον κίνδυνο βλάβης ή απώλειας των προϊόντων μέχρι τη φυσική τους κατοχή από τον καταναλωτή ή τρίτο που έχει ορίσει ο καταναλωτής, φέρει η Επιχείρηση με εξαίρεση των περίπτωση που ο μεταφορέας έχει ενταλθεί από τον καταναλωτή, οπότε στην περίπτωση αυτή ο κίνδυνος μετατίθεται στον καταναλωτή άμα τη παραδόσει στον μεταφορέα. Υπενθυμίζεται η ύπαρξη ευθύνης του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα.

  Έντυπο Υπαναχώρησης (.pdf)

  Έντυπο Υπαναχώρησης (.docx)

  Αλλαγή προϊόντων

  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε κάποιο προϊόν που αγοράσατε και παραλάβατε με κάποιο άλλο διαθέσιμο προϊόν ίσης αξίας θα πρέπει να επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα (Μάρκου Μπότσαρη 15, Αιγάλεω 12241, Αττική) με την απόδειξή σας και το απόκομμα πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας (σε περίπτωση που έχετε πληρώσει με κάρτα), μέσα σε δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος.

  Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς στο (0030)2105986594 ή με email στο info@topoikilopoleio.gr.

  Σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να επιστρέψετε μόνοι σας το προϊόν που έχετε αγοράσει με υπηρεσία παράδοσης, η συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφοράς μπορεί να το επιστρέψει για εσάς με μία επιπλέον χρέωση.

  Το κόστος επιστροφής του αναλαμβάνει η Επιχείρηση μόνο σύμφωνα με όσα αναφέρονται ανωτέρω στην παράγραφο «Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της επιχείρησης».

  Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε υπεύθυνοι για το κόστος επιστροφής του προϊόντος εκτός αν το προϊόν εμπίπτει σε θέματα εγγύησης λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος.

  Το προϊόν που θέλετε να επιστρέψετε θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, σε κλειστή συσκευασία, ακέραιο, πλήρες, με όλα τα μέρη και εξαρτήματα (συμπεριλαμβανομένων αναλλοίωτων ετικετών και οδηγιών/σημειώσεων/εγχειριδίων που παρέχονται, την αρχική συσκευασία και τη συσκευασία και το πρωτότυπο πιστοποιητικό εγγύησης).

  Σε περίπτωση που ανοίξετε τη συσκευασία του προϊόντος, θα πρέπει να φροντίσετε να το επιστρέψετε σε άψογη κατάσταση, μαζί με όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται.

  Συμφωνείτε να φροντίζετε την κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων από τη στιγμή που παραδοθούν σε εσάς μέχρι τη στιγμή που τα παραδώσετε στο φυσικό μας κατάστημα ή στη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφοράς.

  Σε περίπτωση που δεν επιστραφεί το προϊόν εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, τότε η Επιχείρηση δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάστασή του.

  Τα προϊόντα που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο δεν αντικαθίστανται.

  Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης

  Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  α) στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων

  β) στην προμήθεια αγαθών, τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα (βρώσιμα είδη)

  γ) στην προμήθεια σφραγισμένων αγαθών, τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοσή τους (π.χ. αρώματα, καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, βρεφικά είδη κλπ.).

  Ηλεκτρονική επίλυση διαφορών – Σύνδεση με πλατφόρμα Η.Ε.Δ.

  Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (ΚΥΑ 70330, ΦΕΚ 1421Β΄/9.7.2015) η οποία εναρμονίστηκε με την Οδηγία 2013/11/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013, προβλέπεται δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών με τη διαδικασία Alternative Dispute Resolution.

  Η διαδικασία αυτή λειτουργεί ως εξωδικαστικός συμβιβασμός. Πρόκειται για έναν μηχανισμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών δια μέσου πιστοποιημένων φορέων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ) που αναλαμβάνουν να συμβιβάσουν online, εύκολα και γρήγορα διαφορές καταναλωτών-προμηθευτών που προκύπτουν από αγορές μέσω διαδικτύου.

  Τα μέρη έχουν πρόσβαση στη διαδικασία χωρίς να είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν δικηγόρο ή νομικό σύμβουλο.

  Η διαδικασία δεν στερεί τα μέρη από το δικαίωμα λήψης ανεξαρτήτων συμβουλών ή εκπροσώπησης ή υποστήριξης από τρίτο μέρος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

  Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η διαδικασία ΕΕΔ είναι δωρεάν για τον καταναλωτή (δεν περιλαμβάνονται τυχόν κόστη που αναλαμβάνει οικειοθελώς ο καταναλωτής προς υποστήριξη της υπόθεσής του).

  Ο φορέας ΕΕΔ οφείλει να αποφασίσει εντός ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, ωστόσο σε ιδιαίτερα περίπλοκες διαφορές έχει την ευχέρεια να παρατείνει το διάστημα αυτό.

  Εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία ή σε περίπτωση που ο προμηθευτής ή ο καταναλωτής αποχωρήσουν από την διαδικασία πριν την έκδοση απόφασης συντάσσεται από τον φορέα ΕΕΔ πρακτικό αποτυχίας. Τα μέρη εάν το επιθυμούν μπορούν να προσφύγουν για την ίδια διαφορά στα δικαστήρια.

  Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία συντάσσεται πρακτικό συμβιβασμού και είτε τα μέρη συμμορφώνονται οικειοθελώς είτε όποιο από τα μέρη θέλει μπορεί να τρέψει το πρακτικό συμβιβασμού σε εκτελεστό τίτλο προκειμένου να υποχρεώσει το άλλο μέρος να συμμορφωθεί.

  Διευκρινίζεται ότι ο καταναλωτής οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με την επιχείρηση σε μια προσπάθεια απευθείας επίλυσης της διαφοράς τους, προτού υποβάλλει την καταγγελία του σε φορέα ΕΕΔ, εάν τελικά δεν κατέστη δυνατό να διευθετηθεί η διαφορά με την άμεση υποβολή της καταγγελίας προς την επιχείρηση.

  Μάλιστα, εάν ο καταναλωτής υποβάλλει την καταγγελία του σε φορέα ΕΕΔ χωρίς προηγουμένως να έχει υποβάλλει καταγγελία προς την επιχείρηση, το γεγονός αυτό και μόνο μπορεί να αποτελέσει λόγο άρνησης εξέτασης της καταγγελίας του. Στο σημείο αυτό, σας πληροφορούμε ότι ένας από τους φορείς συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών που υφίστανται στην Ελλάδα είναι ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, με στόχο την εξωδικαστική και φιλική διευθέτηση διαφορών μεταξύ προμηθευτών-καταναλωτών.

  Ο Κανονισμός της Ε.Ε. αριθμ. 524/2013 θεσμοθέτησε τη δημιουργία και λειτουργία μιας ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την επίλυση διαφορών, της πλατφόρμας ΗΕΔ, που παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να υποβάλλει τις τυχόν διαφορές που προκύπτουν από αγορές μέσω διαδικτύου σε διαδικασία επίλυσης μέσω διαδικτύου. Στο σημείο αυτό, σας παραθέτουμε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο προς την πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (ΗΕΔ): ec.europa.eu/odr.

  Η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας ΗΕΔ είναι εύκολη, ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και πραγματοποιείται σε 4 στάδια:

  1) Υποβολή καταγγελίας από τον καταναλωτή κατά προμηθευτή με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.

  2) Η καταγγελία αποστέλλεται στον προμηθευτή-συμφωνία των δύο μερών σχετικά με έναν φορέα εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

  3) Η πλατφόρμα ΗΕΔ αποστέλλει αυτομάτως την καταγγελία στον φορέα εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

  4) Διεκπεραίωση της καταγγελίας από τον φορέα επίλυσης διαφορών, αποτέλεσμα και περάτωση της καταγγελίας εντός ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών.

  Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι οι φορείς ΕΕΔ μπορούν να διατηρήσουν ή να θεσπίσουν διαδικαστικούς κανόνες οι οποίοι τους δίνουν τη δυνατότητα να αρνηθούν να εξετάσουν μια συγκεκριμένη διαφορά, επί τη βάσει ενός ή συνδυασμού από τα παρακάτω κριτήρια:

  α) ο καταναλωτής δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον προμηθευτή με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο προκειμένου να συζητήσει την καταγγελία του και να επιδιώξει, ως πρώτο βήμα, να επιλύσει το πρόβλημα απευθείας με αυτόν

  β) η διαφορά είναι επουσιώδης ή βασίζεται σε κακόβουλη καταγγελία

  γ) η διαφορά εξετάζεται ή έχει εξεταστεί προηγουμένως από άλλο φορέα ΕΕΔ ή από δικαστήριο

  δ) ο καταναλωτής δεν υπέβαλε την καταγγελία στον φορέα ΕΕΔ εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία κατά την οποία ο καταναλωτής υπέβαλε την καταγγελία στον προμηθευτή

  ε) η εξέταση μιας τέτοιας διαφοράς θα έβλαπτε σημαντικά την αποτελεσματική λειτουργία του φορέα ΕΕΔ.

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  H Επιχείρησή μας δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτυακού τόπου topoikilopoleio.gr και να τηρεί τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όπως εκάστοτε ισχύουν.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να ανατρέξετε στις σελίδες Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) και Πολιτική Cookies.

  Ασφάλεια

  Το topoikilopoleio.gr καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία κατά την κρίση του δύνανται να μεταβληθούν ή να τροποποιηθούν. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

  Για να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, το topoikilopoleio.gr χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (SecureSocketsLayer) με πιστοποίηση από την Cpanel Inc. Η Cpanel είναι ένας αξιόπιστος φορέας για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω του Internet, σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτή την τεχνολογία, κάθε στοιχείο που καταχωρεί ο επισκέπτης/χρήστης στο topoikilopoleio.gr, κωδικοποιείται πριν βγει online και στη συνέχεια διερευνάται η αυθεντικότητα του μηνύματος και του server.

  Τέλος, προσωπική ασφάλεια αποτελεί το password που δίνει ο χρήστης όταν γίνεται μέλος του topoikilopoleio.gr. Το topoikilopoleio.gr συνιστά στους χρήστες, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζουν τακτικά το password τους και να αποφεύγουν τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών.

  Σύνδεσμοι προς άλλους δικτυακούς τόπους

  Το topoikilopoleio.gr περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους.

  Η διασύνδεση του παρόντος ιστότοπου με άλλους δικτυακούς τόπους μέσω συνδέσμων (links) πραγματοποιείται μόνο για την διευκόλυνση των χρηστών.

  Οι δικτυακοί αυτοί τόποι δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του topoikilopoleio.gr και συνεπώς το topoikilopoleio.gr δεν ευθύνεται για τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών τους.

  Το topoikilopoleio.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ζημία των χρηστών, που προκύπτει από την αξιοποίηση της δυνατότητας διασύνδεσης με άλλο δικτυακό τόπο μέσω συνδέσμων (links) ή από τη χρήση στοιχείων και πληροφοριών, που εμπεριέχονται σε κάθε παρόμοια ιστοσελίδα.

  Επομένως, για οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει κατά την χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια την πλήρη ευθύνη (αστική και ποινική) για την ασφάλεια, το σύννομο, την εγκυρότητα του περιεχομένου των δικτυακών τους τόπων και την παροχή των υπηρεσιών τους, αποκλειομένης κάθε ευθύνης του topoikilopoleio.gr.

  Το topoikilopoleio.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των δικτυακών αυτών τόπων και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή συνδέεται με αυτά κατ’ οιονδήποτε τρόπο.

  Δικαιώματα πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας – Σήματα

  Όλο το περιεχόμενο του topoikilopoleio.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, εκτός των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.

  Τα λοιπά προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος διαδικτυακού τόπου και φέρουν σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, ενώσεων ή εκδόσεων, αποτελούν δική τους πνευματική ιδιοκτησία και συνεπώς οι φορείς αυτοί φέρουν τη σχετική ευθύνη.

  Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, τροποποίηση, αλλοίωση, μεταγλώττιση, διαμόρφωση, αναπαραγωγή, διανομή, μεταβίβαση, πώληση, αναδημοσίευση, αποστολής δεδομένων σε άλλο υπολογιστή (upload) με οιοδήποτε τρόπο οιασδήποτε πληροφορίας (στο σύνολό της, τμηματική ή περιληπτικά) που παρέχεται στο δικτυακό αυτό τόπο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής τους στο Διαδίκτυο ή τη διάθεση των πληροφοριών στο Διαδίκτυο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της εταιρείας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΟΥΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

  Επικοινωνία

  Οποιαδήποτε κοινοποίησή σας, που έχει σχέση με την αγορά των προϊόντων –συμπεριλαμβανομένων τυχόν επισημάνσεων, παραπόνων, αιτημάτων που αφορούν την αγορά και/ή παράδοση των προϊόντων, την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, κλπ.- πρέπει να αποστέλλεται στην Επιχείρησή μας, στις διευθύνσεις και σύμφωνα με τον τρόπο που υποδεικνύονται στην Ιστοσελίδα.

  Για κάθε διευκρίνηση σχετική με το topoikilopoleio.gr μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

  (0030)2105986594
  (0030)2105986908
  (0030)2103474677

  ή να στέλνετε email στο:

  info@topoikilopoleio.gr

  ή να στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα:

  μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

  ή να στέλνετε επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση:

  Το Ποικιλοπωλείο
  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΟΥΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
  Μάρκου Μπότσαρη 15
  Αιγάλεω 12241
  Αττική
  Ελλάδα.

  Οι παρόντες Όροι ενδέχεται να τροποποιηθούν.

  Είναι δική σας ευθύνη να τους διαβάζετε σε τακτά διαστήματα, καθώς οι Όροι που βρίσκονται σε ισχύ τη στιγμή που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα ή τη στιγμή της κατάρτισης της Σύμβασης (όπως αυτή ορίζεται παρακάτω) είναι και οι εφαρμοστέοι.

  Το topoikilopoleio.gr διατηρεί το δικαίωμα να προσθέτει, τροποποιεί ή/και αφαιρεί οποτεδήποτε οποιοδήποτε στοιχείο ή/και πληροφορία που περιλαμβάνεται σε αυτό καθώς και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του χωρίς καμία προειδοποίηση κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια.

  Ακυρότητα Όρων κλπ.

  Τυχόν ακυρότητα κάποιων όρων του παρόντος δεν επιφέρει ακυρότητα των υπολοίπων.

  Η μη ενάσκηση από το topoikilopoleio.gr των εκ των παρόντων όρων δικαιωμάτων του δεν συνεπάγεται παραίτησή του από τα δικαιώματά του αυτά.

  Το topoikilopoleio.gr δεν ευθύνεται για παράβαση των παρόντων όρων οφειλομένη σε λόγους ανωτέρας βίας.

  Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία

  Οι παρόντες όροι χρήσης και η χρήση του δικτυακού τόπου topoikilopoleio.gr διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, από τις ισχύουσες σε αυτό νομοθετικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες.

  Σε περίπτωση που κάποιος από τους παρόντες όρους ήθελε κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, η ακυρότητα ή ακυρωσία αυτή δεν θα επηρεάσει την ισχύ των λοιπών όρων.

  Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του δικτυακού τόπου topoikilopoleio.gr ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

  Ισχύς

  Ημερομηνία δημοσίευσης στην ιστοσελίδα και έναρξη ισχύος: 28 Απριλίου 2022.

  Έντυπη μορφή

  Μπορείτε να κατεβάσετε τους παρόντες Όρους Χρήσης σε μορφή pdf, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

  Όροι Χρήσης (pdf)